Pielea este cel mai mare organ al nostru, masoara aproape doi metri patrati si inveleste de fapt tot ceea ce purtam in noi. In acelasi timp are un impact vizual major, pentru ca este legatura noastra cu lumea exterioara, si asa cum am mai spus, este cartea noastra de vizita.

Surprinzator sau nu, pielea ne ofera indicii care tradeaza carente psihice, dezechilibru, stres,iar prin riduri ne vorbeste despre tristeti si bucurii, putem spune ca este oglinda sufletului, e ca un ecran prin care trairile noastre, subconstientul nostru, devin vizibile. Dar PIELEA joaca un rol esential in viata noastra si nu putem nega asta. Indeplineste numeroase roluri vitale:

  • ne protejeaza de toxine, alergeni, patogeni
  • actioneaza ca un climator personal, masoara temperatura, astfel evitam deshidratarea, incalzirea excesiva sau inghetul
  • evacueaza lichide de care nu mai avem nevoie, absoarbe lumina, o transforma in caldura
  • stiati ca mesajele transmise de piele sunt decisive in alegerea partenerului? Gustul si mirosul pielii va atrage persoana potrivita, pentru ca natura se straduieste sa ne combine genele cat mai bine, pielea nu stie ce inseamna rasismul, ba din contra, cauta contributii genetice cat mai variate.
  • pielea ofera indicii legate de boli, de alimentatie, de nivelul de stres, etc.

In final…PIELEA este un organ fascinant, cel mai mare organ al omului.
Invata sa o respecti, sa o hranesti corect si mai ales, sa o iubesti, oferindu-i atentia si regenerarea pe care o merita.